İLAMER Başkanı

Değerli araştırmacılar,

2013 yılında Yakın Doğu Üniversitesi Mükemmeliyet Merkezi’ne bağlı olarak kurulan İletişim Araştırmaları Merkezi (İLAMER) İletişim ve Sosyal bilimlerdeki diğer bilim dalları ile ilgili ortak çalışmalarına hız kesmeden devam etmektedir. İLAMER kurulduğu günden beri sosyal yaşamda birçok toplumsal konu ve sorunu iletişim bilimleri disiplinlerine bağlı olarak çözüm önerileri geliştirmeye çalışmış, yeni açılımlar sunmaya gayret göstermiştir.

Kişiler arası iletişimden başlayarak ülkeler arası iletişim süreçleri, iletişim araçlarındaki teknolojik gelişmeler, iletişim tanımı içerisnde yer alan tüm bilim dallarındaki gelişmler( Radyo TV, Sinema, Gazetecilik, Yeni Medya, ve iletişim ile bağlantılı tüm sanat dalları vb) yeni öğretim teknolojileri ve yöntemleri İLAMER’in çalışma konuları arasında yer almaktadır. Ayrıca Kıbrıs Basın Tarihi ve toplumsal anlamda iletişimle bağı olan konular Merkezin sözlü tarih ve belgesel çalışmaları ile kayıt altına almayı amaçladığı alanlar olarak değer görmektedir.

Yaşadığımız ülkenin ve dünyanın iletişim açısından sorunlarını göz önünde bulunduran İLAMER; iletişim ile ilgili araştırmaların yanı sıra, alandaki teknik ve akademik yenilenmeleri takip etmeyi ve bu gelişmelerle ilgili çalışmaların toplumsal etkileri hususunda araştırmalar yapmayı da öncelikleri arasında görmektedir. İLAMER; İletişim alanına kuramsal, teknik ve pratik anlamda katkı koyan iletişim profesyonelleri ile ilgili araştırmları da önemsemekte ve bu yönde araştırmalarını yoğunlukla devam ettirmektedir.

Yakın Doğu Üniversitesi’nin geniş çalışma imkanları ve vizyonu ile İLAMER, yerelden evrensele İletişimin tüm alanlarında araştırmalar ve uygulamalar yapmayı öncelikleri arasında görmekte ve bu yönde uluslararası değeri olan çalışmalara imza atmayı en önemli sorumluluğu olarak kabul etmektedir.

İletişim alanında etik kuralları ve kaideleri ana ilkesi olarak içselleştiren İLAMER; toplumdaki bireylerden başlayarak, kamu, özel sektör, eğitim kurumları, sivil toplum örgütleri, yerel yönetimler, iletişim eğitimi ve uygulama kurumlarının tamamını paydaş olarak kabul etmektedir. Toplumumuzun çağdaş ve demokratik koşullarda yaşama hakkını savunan Merkezimiz evrensel bağlamda da ayni hedeflerin savunuculuğu yapmaktadır.

“Söz uçar yazı kalır” yaklaşımı ile kurumsal ve toplumsal belleğin oluşmasına katkı koymayı amaçlayan İLAMER, ayni zamanda bu mecradan dünyadaki tüm araştırmacılarla ortak çalışma yürütme düşüncesini de öne çıkarmaktadır. İLAMER bu düşünceden hareketle ulusal ve uluslararası tüm kurum ve kuruluşlarla ortak çalışmalar gerçekleştirmeyi hedefleri arasında görmektedir.

İLAMER’in koordinasyonunda nice sempozyum, panel, sergi, söyleşi, araştırma, yayın ve projelerde buluşmak umuduyla.

Prof. Dr. Fevzi Kasap
İLAMER Başkanı